De beste rug massages

Rug massages zijn de meest gevraagde massages over de hele wereld. Al eeuwen worden massages van de rug gegeven om stress te verminderen of voor hun geneeskrachtige werking. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat er al verschillende soorten rug massages bestaan. Rug massages kunnen afzonderlijk gegeven worden, maar meestal worden ze gecombineerd met een massage van de nek.

Wat zijn nu de beste massages voor de rug?

Aangezien je in een massagesalon tegenwoordig veel keuze hebt, zal ik jullie hier mijn top 3 van beste rug massages voorstellen.

1.      Hot Stone massage

Mijn favoriete massage voor de rug, is de hot Stone massage. Voor deze massagetechniek worden stenen opgewarmd in een warmwaterbad. De stenen worden opgewarmd tot een temperatuur van ongeveer 42 graden. Deze temperatuur voelt warm aan, maar is nog koel genoeg om je niet te verbranden. De masseur wrijft je eerst in met olie en plaatst nadien de hete stenen op je rug. Persoonlijk vind ik deze massage ideaal, zowel om te ontspannen als voor wanneer je spierpijn hebt. De hitte van de stenen dringt namelijk door tot in de kern van het spierweefsel. Daardoor wordt alles weer soepel en is je spierpijn snel voorbij.

2.      Ontspannende massage

Als tweede heb ik gekozen voor de standaard ontspannende massage. Voor deze techniek gebruikt men knedende en wrijvende bewegingen. De masseur wisselt lange strijkende bewegingen af met korte en krachtige drukbewegingen. Bij deze massage wordt standaard ook de nek mee gemasseerd. Gebruikelijk is dat de masseur op het einde je onderrug masseert, door met zijn knokkels draaiende bewegingen te maken. Ideaal om eens lekker te ontspannen.

3.      Combinatie rug met oorkaarsen

Deze techniek is eigenlijk een combinatie van de ontspannende techniek, in combinatie met oor-kaarsen. Ik zie het je al denken: oor-kaarsen? Ja, oor-kaarsen zijn effectief kaarsen die in de oren worden geplaatst. Eens de kaarsen worden aangestoken, krijg je een warm en ontspannen gevoel. Ook hoor je een zeer zacht monotoon geluid, wat ervoor zorgt dat je lichaam helemaal tot rust kan komen.